Добродојдовте на неофицијалната страна на град Кавадарци


Grb-Kavadarci

home-дома
Актуелно
Лична карта
Положба
Фотографии
Информации
 
 
 

 

Кавадарци

 

 

 

 

 

 

КАВАДАРЦИ

Кавадарци

Град Кавадарци,
градот на виното, а повеќе на ракијата,
градот во кој живеат добри луѓе,
градот на грозјето и Гроздоберот;
градот во кој летно време не се дише од жештина
а во зимо ќе се укочиш од ладно
едноставно:

НАЈУБАВИОТ ГРАД НА СВЕТОТ


 

КАВАДАРЦИ

Кавадарци се наоѓа во централна Македонија, поточно во Тиквешијата и е воедно и центар на Тиквешијата. Градот лежи на надморска восочина помеѓу 230 и 270 метри. Во него имаат влијание како Континенталната, така и медитералната клима, при што просечната годишна температура изнесува ...

повеќе »»»


ноември 2016,

18 ноември 2016, петок, 19 часот
Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци,
“Кавадаречка културна есен 2016“

изложба на на дла од познатиот кавадаречки и македонски ликовен уметник
Горан Боев

 

повеќе »»»

 


»Тиквешки Гроздобер 2016«

Grozdober

„ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА
2, 3 И 4 СЕПТЕМВРИ 2016 ГОДИНА

 


повеќе »»»


 

сабота, 16 април 2016,

“Пријателите за Сокол - 2016“.

Risto Sokolov Sokol

повеќе »»»

 » “АСПОЉУТНО РОМАНТИЧНО...“
фени


Неколку видео записи од, за и оклу Кавадарци и кавадречко..

 

Кавадаречки народни прикаски

Kavadion Produkcija

 

трки 1969

» Од срцето на Македонија - приказна за Кавадарци

» «Ѕидот на Паја», промоција на книгата, 02.02.2015

» Мототрки во Кавадарци 1969

» Изградба на Тиквешкото езеро и електраната, 1 дел

» Изградба на Тиквешкото езеро и електраната, 2 дел

» Изградба на Тиквешкото езеро и електраната, 3 дел

» Сеќавања на Диме Мустеников - Перодршков, 1 дел

» Сеќавања на Диме Мустеников - Перодршков, 2 дел

» Ристо Сојанов - Амиго во ТВТ

» Распеани кавадарчани, МРТ 1973

» за Никола Бадев, МТВ

» Династија на Кавадаречки начин, 1 дел

» Династија на Кавадаречки начин, 2 дел

 

Благодарност до Благој Минчев, кој некои од видеата ги има спремено и ни ги посочи..

 

ktv41

mozart

proekt 2010

кавадар66

Radio Kavadarci

galaxy radio

video

 

  Ristovski © 2005-2016 posta
mak en de