Добродојдовте на неофицијалната страна на град Кавадарци


Grb-Kavadarci

home-дома
Лична карта
 

 

 

Никола Бадев


         Никола Бадев
           1918-1976

 

Роден 1918 година
целиот свој живот го посветува на музиката. Од “официјален“ пеач на Македонското радио “радио Скопје“, во времето кога музиката и песните се емитувале исклучиво во живо, неговиот славејски глас го прави најпрепозлативиот пеач на Македонски песни. Неговиот глас е со воодушевување слушан на сите континенти каде живеат Македонци.
За жал легендата на Македонската музика не напушта прерано.
Но неговиот дух, вметнат во секоја песна што ја испеал, не прати секој ден.

  

 

 

 

 

  Ristovski © 2005 posta
mak en de